שתהיה לנו שנה *מאוד טובה

סיפור שמתחיל בבית

השנה, רגע לפני ראש השנה, סגרנו את הקונדיטוריה של קפה פיצי לכמה שעות. לא בשביל לאפות פחות – אלא כדי לצלם את מי שאנחנו באמת. חיים וסיגל כהן, שהקימה את פיצי מהתחלה, עמדו בינינו, בדיוק במקום שבו נולדו רוב הרעיונות – ליד הקפה הראשון של הבוקר וליד עוגה חמה שיצאה מהתנור. כי האמת היא, שכל מה שקורה כאן מתחיל מהרצון הפשוט: לשתות קפה טוב, ולטעום את העוגה הכי טעימה שיש.

מגשי אירוח לראש השנה

כשאנחנו חושבים על שולחן חג, אנחנו רואים בעיניים מגשים מלאים בכל טוב – מלוחים, מתוקים, לחמים רכים ומאפים שמפזרים ריח של בית. אלה אותם מגשי אירוח לראש השנה שאנחנו מכינים אצלנו, באותו מקום קטן שבו נאפים כל יום לחמים, קרואסונים ועוגות. הם נארזים לאט, בידיים שמכירות כל מאפה, כריך או סלט, כדי שיגיעו לשולחן בדיוק כמו שרצינו.

עוגות לחג – טעם של מסורת עם נגיעה אישית

החג תמיד מחזיר אותנו לעוגות של ילדות – עוגות תפוחים, עוגות דבש, או עוגת מדוביק חגיגית אחת שנראית כאילו נשמרה במיוחד לרגע הזה. בקונדיטוריה של פיצי אנחנו מנסים לשמור על הפשטות הזו, אבל לתת לה נגיעה שלנו – קרם רך יותר, תיבול עדין, או שכבה שמפתיעה באמצע. כל עוגה נאפית כאן, כל יום מחדש, כדי שתגיע לשולחן כשהיא עדיין נושמת את הרגע שבו יצאה מהתנור.

חוויה שלמה סביב שולחן החג

ביום הצילום, כשהמצלמות כבר כובו והמאפים נגמרו, נשארנו כולנו ליד שולחן קטן בקונדיטוריה. חיים חתך פרוסה מעוגה עוד חמה, סיגל מזגה קפה, ומישהו אמר בלחש: "זה מרגיש כמו ראש השנה אמיתי". אולי בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים את התקופה הזו – היא מזכירה לנו כמה רגעים פשוטים יכולים להפוך לזיכרונות גדולים.

שנה טובה מכולנו בפיצי

מהקונדיטוריה שלנו בבני ברק ועד לשולחנות שלכם, אנחנו מאחלים שנה מתוקה ומאוד טובה, מלאה בריח של מאפים טריים, ובשמחה של מפגש מסביב לעוגה אחת טעימה.

חזרה לבלוג

השאר תגובה